Соціум

З Німеччини найчастіше висилають українців

У Німеччині за минулий рік стрімко зростала кількість іноземних громадян, яких вислали з країни. Про це з посиланням на відповідь міністерства внутрішніх справ (МВС) ФРН на запит фракції Лівої партії в Бундестазі, пише Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ).

Згідно з даними, всього рішення про висилку минулого року були прийняті щодо 11081 іноземця. Таким чином, порівняно з 2018 роком, коли було прийнято 7408 подібних рішень, ця кількість зросла на 50 відсотків.

При цьому більше рішень щодо висилки було прийнято стосовно осіб походженням з України — 1252 випадки. Далі йдуть Албанія і Сербія — 1220 і 828 випадків відповідно. Більше рішень про вислання іноземців було прийнято в землі Баден-Вюртемберг — 3540. У Північному Рейні-Вестфалії і Баварії кількість таких рішень склала 1762 і 1 376.

Особи, щодо яких було прийнято рішення про висилку, повинні покинути Німеччину і позбавляються права знову в’їхати в країну. У разі, якщо ця вимога не буде виконана, цих людей чекає примусова депортація. Загалом рішення про висилку було прийнято щодо 311 811 іноземців. При цьому, за даними NOZ, майже 30 000 з них досі перебувають у Німеччині.

У фракції «Лівих» Бундестагу різко розкритикували збільшення кількості випадків вислання іноземців з Німеччини. Представник політичної сили з внутрішніх справ Улла Ельпке виступила за скасування відповідних рішень.

На її думку, для багатьох іноземців Німеччина вже десятиліттями є центром їхнього життя, а висилка вирве цих людей з їх соціального оточення.

«Це жорстоко і неправильно», — заявила Ельпке.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net