Світ

За місяць 20 млн американців зареєструвалися як безробітні

До кінця травня кількість безробітних може досягти 37 мільйонів, вважають аналітики Goldman Sachs.

За допомогою з безробіття в США звернулися 20 мільйонів осіб з початку пандемії. Про це з посиланням на дані міністерства праці США повідомляє BBC Україна.

Тільки за останній тиждень за допомогою звернулися 5,2 мільйона американців. До кінця ця цифра може досягти 37 мільйонів, стверджують аналітики з Goldman Sachs. Зазначимо, що населення США — більш ніж 328 мільйонів людей.

За місяць пандемії коронавірусу було втрачено стільки ж робочих місць, скільки було створено в країні за останнє десятиліття, з часів кризи 2008-2009 років. На думку експертів, в США зараз відбувається найбільша економічна криза з часів Великої депресії в 1930-х.

Деякі економісти прогнозують скорочення кількості безробітних найближчим часом, оскільки малий бізнес отримує допомогу від уряду, а місцева влада обговорює можливість відкриття частини компаній в регіонах, де пік поширення коронавірусу вже пройшов.

Нагадаємо, що раніше Трамп представив план зняття карантину в США. Влада країни розпочинає поступове скасування санітарних обмежень, заявив американський лідер.

При цьому Пелосі розкритикувала план Трампа із виходу з карантину. Лідер демократів у Палаті представників назвала документ «розпливчастим і непослідовним».