ГоловнеПолітика

За рік військові отримали 4000 одиниць озброєння

В Укроборонпромі відзвітували про стовідсоткове виконання контрактів з оборонного держзамовлення в 2020 році. Як повідомляє прес-служба концерну в четвер, 31 грудня, замовники отримали 4039 нових, модернізованих і відремонтованих одиниць озброєння і військової техніки.

«Всього в рамках нинішнього ДОЗ було виконано 280 контрактів на суму понад 12 млрд грн для чотирьох державних замовників: Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Головного управління розвідки Міноборони», — йдеться в повідомленні.

Так, 52 контракти уклали з виготовлення та модернізації озброєння і військової техніки (ОВТ), 17 — з розробки ОВТ, 211 — з ремонту та відновлення ОВТ.

При цьому підприємства Укроборонпрому виконують 36% від загального обсягу держоборонзамовлення. Решта потреб замовників покладені на спецекспортерів (10%) і приватних виробників (54%).

Раніше міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський заявив, що армія потребує оновлення техніки, для цього потрібно розвивати власний науково-технічний і промисловий потенціал.