Політика

Загрозу скасування безвізу знято — голова МЗС України

Після рішень Ради національної безпеки і оборони питання тимчасового припинення безвізу знято з порядку денного. Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів в інтерв’ю Новому времени.

«Після вчорашніх рішень РНБО і Кабміну я переконаний, що питання тимчасового припинення дії безвізу з ЄС знято з порядку денного», — додав Кулеба.

За його словами, МЗС вчора, 29 жовтня, займалося подоланням наслідків цієї проблеми з точки зору можливого призупинення безвізу.

«Поки єдині репутаційні ризики ми несемо через рішення КСУ. Тому що він, по суті, зруйнував ту антикорупційну інфраструктуру, яка була створена спільно з нашими міжнародними партнерами в інтересах українського народу і євроінтеграції України», — сказав Кулеба.

Нагадаємо, в Україні розгорівся політичний скандал після того, як 27 жовтня на закритому засіданні КСУ визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Пізніше в ЄС відреагували на рішення КСУ про декларації. У Представництві Євросоюзу нагадали, що фінансова допомога Україні пов’язана з діяльністю антикорупційних органів. Також ЗМІ повідомили, що через КС Україна може втратити безвіз.

Президент Володимир Зеленський зібрав екстрені засідання РНБО і Кабміну, у результаті чого в Раду подадуть терміновий законопроект про відновлення доброчесності конституційного судочинства в Україні, який передбачає відставку всього складу КСУ.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net