Прогрес

Заміжні жінки живуть менше, ніж одружені чоловіки — вчені

Що ж саме відбувається з жінками у шлюбі.

У середньому, наявність дружини подовжує життя чоловіка на 5-7 років. У середньому, наявність чоловіка забирає у жінок 2 роки життя. Ці сухі цифри статистики довгий час залишалися для всіх загадкою. І тільки недавно було з’ясовано, в чому причина такої несправедливості, інформує Ukr.Media.

Виявляється, ранні жіночі смерті загрожують не всім заміжнім, а тим, у кого з чоловіком велика різниця у віці. Група вчених під керівництвом Свена Дрефаля проаналізувала дані про тривалість життя майже 2 млн подружніх пар і з’ясувала, що, якщо чоловік старший на 7-17 років, жінка живе на 10% менше, ніж, якби у неї був чоловік-ровесник. Жах! Однак, якщо чоловік молодший на 7-9 років, ризик передчасної смерті жінки, яка зважилася на такий нерівний шлюб, збільшується на 20%, при різниці в 11-13 років — на 30%. Так що, кращий партнер для жінки — це все ж таки ровесник. Він хоча б не краде життєві сили.

З чоловіками все виявилося дуже просто — молода дружина дійсно подовжує їм життя, так що, вимагаючи на сайтах знайомств молодших дівчат, вони не просто демонструють високу самооцінку, нерідко відірвану від реальності, але й інстинктивно намагаються прожити довше.

Однак, це не приводить нас ближче до розуміння того, що ж саме відбувається з жінками у шлюбі. Дамо свою версію відповіді на це питання. Річ у тім, що традиційно «вивозити» на собі шлюб у нас належить жінці. Чоловік створює осередок суспільства і знаходиться в ньому таким, який він є. А жінка повинна проявляти чудеса адаптивності, і підлаштовуватися під обранця. Відповідно, чим більший віковий розрив, тим більше доведеться докласти зусиль саме дамі.

Підлаштовуватися, відповідно, легше в молодості. Тому юні діви в парі з старшим чоловіком з труднощами, але все ж адаптуються. А доросла жінка, мабуть, з великими втратами притирається до молодого обранця. Ну, а незаміжні та розведені взагалі ні до кого не притираються, от і живуть у своє задоволення.

Є і ще одна теорія, яка була висунута самими вченими при обговоренні результатів дослідження. Вони визнали, що літні жінки зберігають більше соціальних зв’язків і більш адаптовані до реальності. Чоловіки ж у старості важчі на підйом. Тому більш молода дружина додає соціальних бонусів в чоловічу скарбничку. А ось більш молодий чоловік не додає, оскільки дружина і самостійно може впоратися.

Ну, а в цілому, жінкам варто поменше на собі «везти». І партнерів вибирати максимально «легких» у взаємодії, а не деспотів і тиранів, незалежно від віку.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net