Прогрес

Завдяки розробникам, тепер багаторівневі стоянки можна буде перетворити в гігантські зарядні станції

Пристрій під назвою Mobile Charging Robot, розроблений компанією Volkswagen, дає можливість зарядити електрокар на будь-якому паркувальному місці. Щоб викликати зарядного робота, потрібно всього лише запустити програму на мобільному телефоні, інформує Ukr.Media.

Mobile Charging Robot здатний транспортувати відразу кілька батарей ємністю близько 25 кВт-год. Отримавши сигнал від водія автомобіля, якому потрібна зарядка, робот підвозить акумулятор, підключає його до машини та відправляється по іншим викликам. Після того, як всі авто будуть «заправлені», пристрій збирає батареї і відвозить їх заряджатися.

Батареї Mobile Charging Robot зможуть поповнювати заряд акумуляторів електромобіля з потужністю до 50 кВт. Шлях до потрібної машини робот знаходить за допомогою камер, сенсорів і сканерів. Завдяки цій розробці багаторівневі стоянки можна буде перетворювати в зарядні станції, не підводячи при цьому зарядні порти до кожного паркомісця.

Відео, яке демонструє принципи роботи зарядних роботів:

Це вже не перша розробка Volkswagen в області зарядки електричних автомобілів. В кінці 2018 року компанія анонсувала мобільні «пауербанки» для електромобілів з внутрішньою батареєю на 360 кВт-год і оголосила про вихід цих пристроїв на ринок вже у 2020 році.

Що стосується Mobile Charging Robot, то перспективи його серійного виробництва поки не ясні. Але розробники запевняють, що зможуть дуже швидко представити готовий до виробництва прототип, якщо побачать високий інтерес до свого творіння.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net