Freestyle

Зеленський попросить Раду про Стамбульську конвенцію

Законопроект буде внесений на розгляд парламенту після отримання пропозицій від Міністерства закордонних справ.

Президент Володимир Зеленський внесе на розгляд Верховної Ради законопроект Про ратифікацію конвенції Ради Європи стосовно жінок і домашнього насильства та боротьбу з цим явищем. Про це повідомляє Українська правда.

За його даними, внесення законопроекту стане відповіддю на електронну петицію на адресу глави держави, що зібрала 25 тис. підписів з проханням ініціювати ратифікацію Стамбульської конвенції.

Водночас у відповіді авторам петиції з Офісу президента йдеться, що Зеленський звернеться до парламенту, але зробить це після того, як йому від МЗС надійдуть пропозиції щодо цього законопроекту.

Раніше представництво ООН в Україні закликало офіційний Київ прискорити приєднання до Стамбульської конвенції Ради Європи.

В ООН нагадали, що ще у 2018 році уряд України затвердив Національний план дій щодо виконання рекомендацій Комітету з ліквідації дискримінації щодо жінок, датованих 2017 роком.

Відповідно до однієї з рекомендацій уряд України зобов’язався запровадити кримінальну відповідальність за домашнє насильство і прискорити ратифікацію Стамбульської конвенції.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net