Політика

Зеленський повідомив новини про COVID-19 в Україні (відео)

Президент розповів про евакуацію українців з-за кордону, наголосив на незаконності звільнень під час карантину, анонсував додаткові виплати пенсіонерам та індексацію пенсій, а також заборонив виселення студентів з гуртожитків.

Президент Володимир Зеленський знову звернувся до нації у зв’язку з коронавірусом. Відеозвернення опубліковано в Telegram Офісу президента в середу, 18 березня.

Володимир Зеленський повідомив про те, що в Україні зафіксовано 14 випадків Covid-19: 10 випадків в Чернівецькій області, три — у Київській і один — у Житомирській. Два випадки летальні.

«Сьогодні виконуються 57 авіарейсів, які повертають додому 11,5 тисяч українців», — поінформував президент.

Зеленський також повідомив, що підписав закон, який забороняє банкам нараховувати будь-які пені, штрафи і підвищення відсотків на споживчі потреби. Протягом трьох днів НБУ розробить пільговий режим на час карантину.

Президент також підкреслив, що будь-які вимоги від роботодавців написати заяву про звільнення за власним бажанням є незаконними. У таких випадках потрібно звертатися в поліцію, стверджує Зеленський.

«З 1 квітня уряд буде готовий виплатити додаткову тисячу гривень тим, у кого пенсія нижче п’яти тисяч гривень», — сказав Зеленський і додав, що з 1 травня проведуть індексацію пенсій.

Крім того, студентів заборонено виселяти з гуртожитків, а спроби керівників навчальних закладів діяти інакше є незаконними, заявив президент.