Політика

Зеленський відвідає з візитом Велику Британію

Президент України Володимир Зеленський з дружиною Оленою 7-8 жовтня відвідають з офіційним візитом Велику Британію. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що заплановані переговори Зеленського з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, після яких відбудеться підписання українсько-британської угоди про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство. Також планується підписання низки інших двосторонніх документів про співробітництво у сфері оборони та фінансової підтримки двосторонніх проектів.

У рамках візиту подружжя Зеленських передбачена їх аудієнція у герцога та герцогині Кембриджських.

«Заплановані також зустрічі глави держави зі спікером Палати громад парламенту Великої Британії Ліндсі Гойлом, лордом-мером лондонського Сіті Вільямом Расселом, відвідування Лондонської фондової біржі і зустріч з британськими інвесторами», — йдеться в повідомленні.

Раніше посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що Київ може отримати найближчим часом реальну військову допомогу від Британії, в тому числі, великий контракт на летальне озброєння. За його словами, йдеться не тільки про придбання озброєнь, а й їх виробництво в Україні.

Пізніше ЗМІ повідомили, що Україна і Велика Британія домовляються про ракетні катери на суму понад 1,2 млрд фунтів стерлінгів.