Аналітика

Земельну реформу можуть прийняти 14 січня

Рада може проголосувати за ринок землі вже на першому засіданні у 2020 році. Раніше до шести сторінок законопроекту було подано 4018 поправок на 2528 сторінках.

Розгляд законопроекту про ринок землі може відбутися у Верховній Раді (ВР) уже на першому у 2020 році пленарному засіданні — 14 січня. Про це повідомив радник прем’єр-міністра з економічних питань Олексій Мушак у Facebook.

«Розблоковано розгляд земельного закону № 2178-10 в парламенті. За регламентом, текст до другого читання має бути надано за 10 днів до дати розгляду. Тільки що порівняльні таблиці з’явилися на порталі ВР. Відповідно, у перший пленарний день — 14 січня — парламент уже може проголосувати за земреформи. Усі формальні процедури виконано. Тепер справа тільки за політичною волею і бажанням зробити реформу століття», — написав Мушак.

Він також додав, що до шести сторінок законопроекту було подано 4018 поправок на 2528 сторінках. Більше 2000 з них стосуються референдуму. Саме слово «референдум» у таблиці змін зустрічається 4178 разів, частіше за будь-яке інше слово.

Усі правки об’єднано в дев’ять блоків, у кожному з них була підтримана системна правка. Розгляд в залі пропонується зробити за 119-ою статтею регламенту ВР.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики 28 грудня рекомендував парламенту прийняти закон про ринок землі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net