Соціум

Жителям Бельгії передумали роздавати захисні маски

Бельгійцям видадуть по відрізу спеціальної тканини, з якої жителі країни зможуть пошити для себе маски.

Влада Бельгії відмовилася від ідеї безкоштовної роздачі масок населенню після карантину. Замість цього бельгійцям видаватимуть фільтруючу тканину, щоб кожен міг сам зшити собі маску. Про це в неділю, 19 квітня, повідомила місцева газета Le Soir.

За інформацією видання, бургомістри всіх 19 комун Брюсселя отримали лист, в якому керівників місцевих органів влади повідомили, що ідея безкоштовного розподілу масок не буде реалізована. Замість цього жителям королівства «роздаватимуть шматки фільтруючої тканини, з якої вони зможуть самі робити маски вдома».

Розподіляти тканину серед підданих королівства будуть місцеві чиновники.

Медичні маски, які Бельгія зараз закуповує за кордоном або намагається налагодити їх власне виробництво, «будуть розподілятися звичайними комерційними каналами», тобто будуть відправлені в аптеки, де в цей час такий вид товару є в дуже великому дефіциті.

Глава уряду Бельгії Софі Вільмес, оголосивши про продовження карантину в країні з 19 квітня до 3 травня, підкреслила, що «носіння тканинних масок буде рекомендовано в будь-якій ситуації, коли неможливо зберегти безпечну соціальну дистанцію».

Раніше в США оголосили про ослаблення карантину. Так, американські штати Техас і Вермонт з початку наступного тижня дозволять окремим категоріям підприємств відновити роботу, незважаючи на поширення коронавірусу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net