Здоров’я

ЗМІ дізналися єдиний ефективний препарат від COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров’я провела дослідження, в результаті якого визначила, що Ремдесивір майже не впливає на показники смертності від коронавірусу. Про це повідомила газета Financial Times.

Відзначається, що ВООЗ поки що не опублікувала офіційну доповідь за результатами випробувань під назвою Solidarity, в яких взяли участь 11,2 тисячі госпіталізованих із COVID-19 пацієнтів.

«Препарати Ремдесивір, гідроксихлорохін, лопінавір та інтерферон мають незначний ефект на показники смертності в лікарнях», — заявили в організації, за даними видання.

Таким чином, підкреслили в газеті, «висновки ВООЗ означають, що єдиним препаратом, який довів ефективність у лікуванні COVID-19, є дексаметазон» — стероїд, який може викликати у людини відчуття ейфорії і раптові припливи енергії.

Як відомо, президента США Дональда Трампа після зараження COVID-19 лікували і дексаметазоном, і Ремдесивіром. За даними NYT, перший із них здатний перетворити людину на параноїка або одержимого.

Нагадаємо, глава українського Міністерства охорони здоров’я анонсував, що до кінця поточного тижня області отримають використовуваний для лікування коронавируса Ремдесивір. Всього держава має намір закупити препарат для 28 тисяч пацієнтів.