Соціум

ЗМІ дізналися, як поновлять пасажирське сполучення

Відновлення роботи пасажирських перевезень почнеться з 22 травня, пишуть ЗМІ. Воно нібито проходитиме в три етапи.

Відновлювати рух пасажирського сполучення в Україні будуть в три етапи, пише УНІАН з посиланням на джерело Мінінфраструктури.

За даними видання, на першому етапі з 22 травня планують запустити міські перевезення (крім маршруток) і приміські перевезення (в межах одного району). Хоча прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував продовження карантину після 22 травня.

Як стверджується, з 29 травня планується запуск внутрішньообласних перевезень. Також до 50% приміських поїздів і 42 пари поїздів далекого прямування категорії Інтерсіті+, Нічний експрес: в західному напрямку — 11 пар, у південному — 10, в дніпровському — 6, у східному 12, в азовському — 3. Також із 29 травня планується запуск внутрішнього авіасполучення.

На другому етапі, який, за даними видання, почнеться з 9 червня, запустять міжобласні та міжнародні перевезення, в тому числі, маршрутки. З 12 червня планується запуск 100% приміських поїздів, а також всіх пасажирських поїздів згідно з графіком.

Третій етап планується після завершення карантину і передбачає запуск поїздів міжнародного сполучення та сезонних поїздів. А також запуск міжнародного авіасполучення в країни, які відкрили аеропорти для прийому / відправки міжнародних рейсів.

Джерело в Мінінфраструктури зазначило, що цей план поки не затверджений Кабміном і може змінитися, відзначає видання.

Раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій заявляв, що до 22 травня використання громадського транспорту буде обмежене. Ніяких термінів відновлення руху він не називав.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net