Здоров’я

ЗМІ повідомили, як буде називатися вакцина від Pfizer і BioNTech

Вакцина від коронавірусної інфекції нового типу американської компанії Pfizer і її німецького партнера BioNТech, яка успішно пройшла третю фазу випробувань, імовірно, буде названа Covuity. Про це повідомила британська газета The Daily Telegraph, яка вивчила заявки компаній на реєстрацію товарного знака в Євросоюзі і США.

Відзначається, що розробниками в компетентні органи ЄС була подана заявка на препарат Covuity, який характеризується як «вакцина для використання людьми». Крім того, заявка на реєстрацію товарного знака була подана 1 червня в Сполучених Штатах.

Також Pfizer і BioNТech уже зареєстрували доменне ім’я covuity.com.

За інформацією газети, серед інших можливих назв вакцини від коронавірусу значаться Rnaxcovi, Kovimerna і Comirnaty. На цей момент вони також проходять процедуру реєстрації товарного знака в Євросоюзі і США.

«У всіх наведених вище варіантах обігрується назва захворювання COVID-19, що викликається новим коронавірусом. Розробники препарату всерйоз підійшли до вибору найменування, оскільки в умовах пандемії по всьому світу воно може стати універсальним і загальним, як це сталося свого часу з ацетилсаліциловою кислотою, більш відомою як аспірин», — йдеться в статті.

Раніше в компанії Pfizer заявляли, що їхня COVID-вакцина показала більше 90% ефективності.

При цьому повідомлялося, що вихід на ринок COVID-вакцини від BioNTech і Pfizer відкладається з технічних причин.

Незважаючи на це, на вакцину Pfizer-BioNTech уже оформлено 600 млн замовлень.