Світ

ЗМІ вважають, що влада КНР приховувала масштаби інфекції

Медіа посилається на доповідь розвідки США, складений на підставі аналізу «аномальної» зміни імпорту та експорту в Китаї в період початку пандемії.

Влада КНР приховувала дані про ступінь небезпеки коронавірусу, щоб запастися медикаментами і обладнанням, необхідними для боротьби з вірусом. Про це повідомило агентство Associated Press з посиланням на дані розвідки США.

У документах, на які посилається інформаційне агентство, вказується, що Пекін, нібито применшуючи ступінь небезпеки нової інфекції, збільшив імпорт і скоротив експорт предметів медичного призначення. При цьому китайські чиновники «всіляко заперечували наявність експортних обмежень, заплутуючи і затримуючи надання своїх торгових даних».

«Китайська влада намагалася приховати, заперечуючи наявність експортних обмежень, заплутуючи і затримуючи надання своїх торгових даних», — йдеться в матеріалі.

За даними видання, КНР майже весь січень приховувала від Всесвітньої організації охорони здоров’я інформацію про заразність коронавірусу, замовляючи з-за кордону маски, медичні халати і рукавички.

Раніше президент США Дональд Трамп спростував повідомлення ряду ЗМІ про те, що він був попереджений спецслужбами про небезпеку COVID-19 заздалегідь.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net