Men's & Women's

Зморшки навколо очей: як позбутися від набридливих «гусячих лапок» в домашніх умовах

Ми розповімо декілька способів, які допоможуть повернути красу і свіжість без ін’єкцій.

Креми

Якщо вам ще немає 30, а ви вже «щаслива» володарка глибоких зморшок навколо очей, не витрачайте гроші на легкі гелі і сироватки. Єдиним ефективним для вас засобом будуть продукти на основі ретиноїдів (структурних аналогів вітаміну А). Якщо ж зморшки зовсім маленькі, використовуйте косметичні засоби на основі ретинолу, інформує Ukr.Media.

В якості профілактики варто спробувати крем або сироватку з вітаміном С у складі. Саме цей вітамін відповідає за синтез колагену і регенерацію клітин шкіри. Про користь кремів з гіалуроновою кислотою ви напевно вже чули. Регулярне використання таких засобів допомагає підвищити пружність шкіри в області очей і привести в порядок виснажену шкіру.

Масаж

Хочете запобігти появі зморшок навколо очей або трохи їх зменшити? Масаж вам в допомогу! А краще масаж з маслом — оливковим або кокосовим. У їх склад входить вітамін Е та інші антиоксиданти, які зміцнять шкіру і підсилять її регенерацію. Проводьте масаж легкими круговими рухами один-два рази на день по кілька хвилин.

Маски для шкіри навколо очей

Можна, звичайно, придбати готові маски або модні сьогодні патчі для шкіри навколо очей. А можна заощадити і приготувати маску самостійно. Отже, записуйте рецепти домашніх чудо-засобів.

Картопляна маска — одна з найбільш ефективних проти зморшок навколо очей. Для початку натріть очищену сиру картоплю і додайте до неї жирні вершки. Потім перемішайте, нанесіть отриману кашку на шкіру навколо очей. Полежіть так 15 хвилин і змийте маску теплою водою.

Маска з жовтком — не менш ефективна — вона зволожує, живить шкіру і розгладжує зморшки. Змішайте жовток з соком половинки лимона, подрібненою цедрою і однією чайною ложкою оливкової олії. Акуратно нанесіть суміш на шкіру навколо очей і залиште на 20 хвилин. Знімати таку маску краще косметичними дисками, змоченими в прохолодному молоці.

Маска з полуниці — одна з улюблених домашніх процедур наших мам. І не даремно! Полуниця живить шкіру вітамінами і дійсно попереджає утворення зморшок. Розімніть 2-3 стиглих ягоди, змішайте з чайною ложкою меду, покладіть кашку в марлю і акуратно «розкладіть» на зону навколо очей. Через 15 хвилин змийте теплою водою.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net