Економіка

Зростання мінімалки збільшить надходження до Пенсійного фонду — Мінфін

Пенсійний фонд отримає близько 1,7 млрд грн завдяки збільшенню мінімальної зарплати в 2020 році. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю журналу Фокус.

«У цьому році підвищення мінімальної зарплати відбудеться в рамках 300 грн — з 4723 грн до 5000, що дає можливість поліпшити життя громадян, які отримують мінімальну зарплату, збільшить надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і єдиного соціального внеску (ЄСВ) до Пенсійного фонду», — сказав міністр.

При цьому бізнес, який легально платить офіційну зарплату, набагато вищу від мінімальної, ніяких змін не відчує, запевнив Марченко.

«А компанії, які платять податки тільки з 4723 грн мінімальної зарплати, а решту видають у конвертах, швидше за все, і висловлюють невдоволення. Має бути нормальний діалог суспільства, бізнесу і держави», — підсумував міністр.

Нагадаємо, що раніше глава Мінфіну дав прогноз курсу гривні. Зараз відсутні фундаментальні загрози для курсової стабільності гривні, за словами міністра.

Також Мінфін повідомив про скорочення прибутку держбанків. У другому кварталі цього року на тлі пандемії коронавірусу спостерігалося зниження попиту на кредити.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net