Прогрес

ЗСУ отримали кілька сотень нових вогнеметів

Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів достроково передав Міноборони партію з кількох сотень реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16. Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

Зазначено, що на минулому тижні ця партія вогнеметів успішно пройшла приймально-здавальні випробування і підтвердила свої тактико-технічні характеристики.

«Під час бойових стрільб усі цілі були вражені відповідно до програми випробувань. Ці реактивні піхотні вогнемети високоефективні для прицільного ураження легкої броньованої техніки і супротивника, що знаходиться в укритті на відстані до одного кілометра», — сказав директор Інституту Володимир Щербань.

Одночасно з приймально-здавальними випробуваннями РПВ-16 фахівці підприємства продемонстрували модернізовану версію цього вогнемета — полегшену версію РПВ-16, яка буде зручною й ефективною під час виконання бойових завдань Сил спеціальних операцій, спецпідрозділів СБУ і розвідувальних підрозділів десантно-штурмових військ. Випробування модернізованого вогнемета також пройшли успішно в присутності військових.

РПВ-16 — це український реактивний піхотний вогнемет одноразового використання з боєприпасом об’ємного вибуху, розробка Державного науково-дослідного інституту хімічних продуктів (м. Шостка). Створення і серійний випуск РПВ-16 стали можливими завдяки кооперації виробничих потужностей підприємств-учасників ДК Укроборонпром. Усі елементи конструкції і складові частини виконані з вітчизняної сировини і матеріалів.

Раніше в середу стало відомо, що ЗСУ отримали найбільшу партію пожежних танків. Вони пройшли капітальний ремонт і модернізацію на Львівському бронетанковому заводі.

Також повідомлялося, що ЗСУ отримають оновлену модель міномета замість проблемного міномета Молот, під час застосування якого загинули 13 і були поранені 30 військовослужбовців.