Прогрес

ЗСУ отримали нову станцію радіоелектронної боротьби

Державне підприємство ЦКБ Протон передало у Збройні сили партію автоматизованих станцій радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку Р-330КВ1М. Про це повідомляє Укроборонпром з посиланням на директора підприємства Олега Вотякова.

Зазначено, що перший серійний зразок цієї станції радіоелектронної боротьби Протон поставив у ЗСУ в липні 2019 року. За результатами його бойової експлуатації фахівці конструкторського бюро провели роботи з модернізації окремих вузлів станції, які істотно підвищили її тактико-технічні можливості.

«Удосконалення основних параметрів дозволяє значно поліпшити виявлення та визначення місцезнаходження ворожих джерел радіовипромінювання, збільшити відстані постановки перешкод для дезорганізації радіозв’язку противника. Новітні вироби Р-330КВ1М здатні блокувати роботу більшості сучасних короткохвильових радіостанцій на відстанях у сотні кілометрів», — розповів директор Протона.

Корисність внесених змін повністю підтверджена результатами випробувань, проведених підприємством за участю військових представників.

Зазначено, що Р-330КВ1М є частиною комплексу Р-330УМ Мандат, до складу якого також входять станції радіоперешкод ультракороткохвильового радіозв’язку, радіорозвідки і управління. Станція Р-330КВ1М може працювати як у складі комплексу Мандат, так і окремо.

Раніше стало відомо, що Укроборонпром передав Міноборони останню партію БТР-4Е. Держконцерн виконав всі контрактні зобов’язання з виготовлення 45 бронетранспортерів.

Також повідомлялося, що Київський державний 410 завод цивільної авіації і держконцерн Антонов відремонтують три військово-транспортні літаки Ан-32Б для Шрі-Ланки.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net