Політика

ЗСУ планують закупити бойові літаки на Заході — ЗМІ

Видання зазначає, що 12 млрд доларів — це занадто низька сума, щоб задовольнити потреби української армії.

Відома польська газета Rzeczpospolita випустила матеріал, де говориться, що Україна в рамках модернізації Збройних сил планує закуплені багатоцільові військові літаки, вироблені на Заході.

Таким чином, нові машини замінять ті, які зійшли з конвеєра ще за часів СРСР.

За інформацією ЗМІ, план щодо оновлення військового флоту охоплює вертольоти, навчальні та транспортні літаки. На це планують витратити 12 мільярдів доларів.

Разом з тим новий багатоцільовий літак повинен замінити у флоті України кілька радянських моделей. Йдеться про літаки МіГ-29, Су-27, Су-25, а також Су-24М і Су-24МР. Усі вони були виготовлені ще за часів СРСР. З огляду на бюджет і політичні чинники Україна, очевидно, буде вибирати між моделями четвертого покоління.

На думку Rzeczpospolita, потенційно новими літаками ЗСУ можуть стати Lockheed Martin F-16 Block 70/72, Saab JAS-39E / F Gripen, Boeing F / A-18E / F Super Hornet Block III або Eurofighter Typhoon.

Довгострокові плани вказують на те, що Україна повинна закупити близько 108 багатоцільових бойових літаків. Їх купуватимуть в кілька етапів. У 2021-2022 роках запланована закупівля першої партії з 12 літаків, поставка яких буде завершена до 2025-го. Такий графік дозволить поступово вивести з експлуатації застарілі літаки, термін придатності яких закінчується в 2032 році.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net