Здоров’я

3 симптоми зневоднення організму, які багато людей не беруть до уваги

Нестачу води в організмі можна не одразу помітити.

Без води ми б просто не змогли існувати. Однак мало хто розуміє, наскільки важливо заповнювати щоденний обсяг рідини, яку ми втрачаємо. Якщо ігнорувати цей момент, вважаючи, що воду легко замінить будь-яка інша рідина, можна зіштовхнутися з дуже неприємними наслідками зневоднення. Зазвичай, ми орієнтуємося на сухість шкіри і сильну спрагу, які «говорять», що вже час заповнити запаси води в організмі. І все ж таки існують не такі очевидні симптоми початкової стадії зневоднення. Про них ми й поговоримо, інформує Ukr.Media.

Очі починають свербіти

Для жителя великого міста сухість і почервоніння очей можуть говорити про те, що варто зробити перерву у роботі за комп’ютером, а це означає, що про те, що свербіж в очах може бути причиною зневоднення, мало хто замислюється. Уся річ у тім, що пересихання слізних канальців може призвести до помутніння рогівки і інших неприємностей, які доведеться вирішувати із залученням офтальмолога, хоча можна було просто підтримувати водний баланс.

Ви починаєте відчувати біль у суглобах і хребті

Як і м’які тканини, суглоби потребують підживлення водою, адже лише так хрящі зможуть зберегти здоров’я, не запалившись завчасно. Суглобова рідина швидко витрачається, а підтримання оптимального рівня води в організмі допоможе уникнути всіляких протрузій навіть за наявності інтенсивних навантажень. Важливо не допустити повного руйнування тканини, а для цього з’ясуйте, у чому причина незадовільного стану суглобів — можливо, вам варто лише змінити ставлення до вживання води.

Ви відчуваєте слабкість

Причиною слабкості може стати практично будь-яке порушення в організмі, але слабкість через зневоднення трапляється досить часто. Згадайте, скільки разів ви відчували запаморочення, коли протягом усього дня в офісі пили виключно каву, ігноруючи воду. Втома і пригніченість наприкінці дня можуть бути пов’язані саме з порушенням балансу води в організмі. Спробуйте провести експеримент: відмовтеся від кави на тиждень, замінивши її водою, — ви побачите, наскільки зміниться ваш стан навіть за такий короткий термін.