Світ

Австрія схвалила пакет фінансової допомоги Україні

Уряд Австрії надасть Україні 1,5 мільйона євро гуманітарної допомоги. Про це заявив міністр закордонних справ республіки Олександр Шалленберг під час виступу в Національній раді, повідомило агентство Укрінформ.

Зазначається, що кошти будуть спрямовані в австрійський Фонд іноземних катастроф (AKF), після чого одна з неурядових організацій передасть їх українській владі для фінансування гуманітарних проектів на тлі триваючого збройного конфлікту на Донбасі.

«Півтора мільйона євро підуть в Україну. Ми не повинні забувати: Україна є і буде найбільшою проблемою на європейському континенті. Про це не слід забувати», — заявив глава МЗС.

Також під час виступу Шалленберг назвав нашу країну «гарячою точкою», яка розташована в безпосередній близькості від Австрії.

За даними агентства, з початку цього року влада Австрії виділила в AKF 13,5 мільйона євро. З них сім мільйонів направляються на проекти в таких африканських країнах, як Ефіопія, Уганда, Мозамбік і Буркіна-Фасо. Ще 2,5 мільйона євро підуть до Лівану і Йорданії для допомоги сирійським біженцям.

Раніше Німеччина вирішила надати 10 мільйонів євро допомоги на розвиток соцпослуг і для боротьби з пандемією коронавірусу жителям Донбасу.