ГоловнеПрогрес

Байден дасть доручення радникам з науки

Обраний президент США Джозеф Байден має намір призначити своїми радниками з науки провідних фахівців з різних галузей і доручити їм зосередитися на питаннях боротьби з пандемією COVID-19, відновленні економіки країни, а також протидії зміні клімату. Про це він заявив під час виступу в Вілмінгтоні, штат Делавер, яке опубліковано в Twitter політика.

«Сьогодні я радий представити команду, в яку увійшли деякі з найбільш видатних дослідників. Я попрошу їх сконцентруватися на п’яти ключових сферах. Перша — це пандемія і все, що ми можемо дізнатися і зробити для вирішення широкого кола проблем, що стосуються охорони здоров’я», — зазначив Байден.
Як він пояснив, друга сфера — це економіка, а також проблеми, що стосуються її ефективного відновлення.

Також, в числі основних завдань демократ назвав протидію зміні клімату, забезпечення провідної ролі США в сфері технологій, а також збереження в країні «довгострокової зацікавленості» в розвитку науки.
Байден оголосив, що його ключовим радником з науки стане генетик Ерік Лендер. До групи радників Байдена з науки також увійдуть Френсіс Арнольд і Марія Зубер.

Демократ підкреслив, що всі зазначені радники повинні гарантувати, що рішення адміністрації «засновані на наукових даних і фактах».

Раніше повідомлялося, що до складу команди з проблем клімату в адміністрації обраного президента США Джо Байдена увійде Джефф Марутян. Він вже другий американець вірменського походження в Білому Домі, раніше Айк Аджіназарян був призначений главою відділу по регіональним комунікацій Білого Дому.