ГоловнеСвіт

Білл Гейтс повідомив, коли закінчиться пандемія

Пандемія коронавірусної інфекції завершиться не раніше 2022 року, вважає засновник компанії Microsoft Білл Гейтс. Своїми висновками він поділився в інтерв’ю CNN.

За його словами, нинішніх заходів для запобігання пандемії недостатньо. Проте Гейтс назвав дивом той факт, що у світі так швидко були створені вакцини від коронавірусу і почалася масова кампанія зі щеплення.

«Я думаю, що США зможуть повернутися до майже докоронавірусної ситуації вже восени, проте для перемоги над вірусом необхідно робити більший внесок у глобальну боротьбу з COVID-19 і поширювати вакцину», — сказав Гейтс.

Він наголосив, що зараз препарати отримують переважно багаті країни, і його фонд стурбований цією проблемою.

За словами підприємця, поява нових штамів вірусу і повторне зараження можуть привести до того, що на боротьбу із захворюванням у людства піде весь 2022 рік. Щоб перемогти вірус у максимально стислі терміни, вжиті заходи повинні бути ефективнішими.

Раніше Гейтс сказав, що для повного захисту від коронавірусної інфекції може знадобитися третя доза вакцини, яка міститиме препарат, модифікований з урахуванням мутацій вірусу.

Як повідомлялося, у Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що пандемія COVID-19 завершиться на початку 2022 року.