Прогрес

Boeing почне випуск літаків на біопаливі

Аерокосмічна корпорація Boeing почне до 2030 року випускати літаки, які будуть працювати повністю на біопаливі. Про це компанія розповіла на своєму сайті.

«Щоб заправити літак екологічно чистим «пальним», Boeing необхідно буде модифікувати двигуни та інші системи літаків. Крім того, буде потрібно сертифікат, що підтверджує безпечну експлуатацію повітряного судна», — йдеться в прес-релізі компанії.

За словами голови відділення комерційних літаків Boeing Стена Діла, корпорація вже працює з регулюючими органами, що виробляють двигуни компанії, і іншими партнерами, зацікавленими у впровадженні нового типу авіалайнерів.

«Біопаливо для авіації може бути вироблене з різної сировини, зокрема з неїстівних рослин, сільськогосподарських і лісових відходів, що не підлягають вторинній переробці побутових відходів і промислових викидів газів», — зазначають в Boeing.

У прес-службі авіавиробника уточнили, що вже проводились пробні польоти техніки на біопаливі. Однак у реальній льотній практиці літаки поки можуть функціонувати тільки на суміші реактивного палива і екологічного в пропорції 50/50.

За даними Міністерства енергетики США, використання нових видів палива може знизити викиди CO2 в атмосферу на 80%. Як зазначають в компанії Air Transport Action Group, що займається вивченням більш екологічних рішень в авіації, на комерційні рейси зараз припадає близько 2% всіх викидів парникових газів і 12% від усіх викидів в сфері транспорту.

Нагадаємо, через два роки авіакомпанія American Airlines Group Inc відновила польоти літаків Boeing 737 MAX, які були зупинені після двох авіакатастроф.