Прогрес

Boeing попередив про можливу проблему в літаках 737 MAX

Американська компанія Boeing розіслала 16 своїм клієнтам рекомендації усунути потенційну проблему з електричним обладнанням у конкретній групі літаків 737 MAX до початку подальших польотів. Така інформація з’явилася на сайті компанії.

Рекомендації надано для того, щоб клієнти переконалися, що «компонент електричної системи коректно заземлений», ідеться в повідомленні.

У компанії відзначили, що тісно співпрацюють із Федеральним авіаційним управлінням США з цього питання. Компанія повідомить клієнтам про конкретні номери бортів, надщерблених проблемою, і дасть вказівки щодо відповідних дій на усунення проблеми.

Пізніше дві компанії — Southwest Airlines і American Airlines — оголосили про припинення польотів кількох з наявних у їхніх парках лайнерів Boeing 737 MAX.

Southwest Airlines тимчасово виключила зі свого льотного розкладу 30 з наявних у неї 58 Boeing 737 MAX, American Airlines призупинила польоти 17 з 24 таких лайнерів, що знаходяться в її розпорядженні. Обидві авіакомпанії заявили про намір повернути ці літаки в експлуатацію після закінчення їхньої перевірки і висловили надію на те, що зазначені дії не призведуть до виникнення серйозних збоїв у їхній роботі з виконання польотів і обслуговування пасажирів.

Як відомо, експлуатація Boeing 737 MAX була припинена після двох катастроф, жертвами яких стали 346 осіб. Керівництво компанії визнало, що в обох випадках на борту повітряних суден мав місце збій у роботі системи поліпшення характеристик маневреності.

Пізніше в літаках знаходили нові уразливості, проте модель 737 MAX обіцяли повернути в небо до червня-липня 2020 року. Також повідомлялося, що проблеми зі скандальними лайнерами обійдуться Boeing майже в 20 млрд доларів.

Наприкінці минулого року Boeing 737 Max здійснив успішний переліт з пасажирами після усунення несправностей.