ГоловнеЗдоров’я

Британський та африканський штам COVID в Україні не виявлено

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в Україні поки що не були виявлені ні британський, ні південноафриканський штами COVID-19. Про це він сказав на зустрічі, організованій Європейською бізнес-асоціацією повідомляє Інтерфакс-Україна.

«У нас ще не зареєстровані британський та південноафриканський штам», — сказав Степанов.

У той же час, міністр відзначив, що проводити дослідження для виявлення цих штамів дорого. Тому Україна його проводить не в таких обсягах, як інші країни.

Нагадаємо, вчений НАН України, доктор Семен Єсілевський раніше заявляв, що для визначення штамів коронавірусу потрібне спеціальне дослідження геномів вірусу, якого в Україні не проводять. Та кількість зразків, які Україна передавала на дослідження в інші країни, за його словами — «крапля в морі». Вчений висловив переконання, що британський штам коронавірусу вже є в Україні.

Раніше повідомлялося, що в Польщі виявили британський штам коронавірусу. В країні проведуть дослідження з метою зрозуміти масштаби поширення мутації.

Також вчені з’ясували, як британський штам COVID поширювався по світу. Дослідники проаналізували мобільність населення 19 країн за допомогою додатка Facebook.