Здоров’я

Чому рідкі страви слід включати у щоденний раціон

Ходить багато суперечок з приводу того, чи треба їсти суп кожен день і чому це необхідно робити. Супом заведено називати страву, приготовану на основі бульйону. Це не обов’язково м’ясний бульйон. Він може бути будь-яким, наприклад, на основі риби, грибів або овочів. Не менше, ніж з п’ятдесяти відсотків суп повинен складатися з рідини. Тоді організм отримає величезну користь, інформує Ukr.Media.

Користь від важливих речовин більша

Доведено, що всі поживні речовини краще засвоюються, якщо овочі термічно оброблені. Наприклад, лікопін стає тільки корисніший, якщо організм його отримує з термічно оброблених страв.

Зниження маса тіла

Супи не містять велику кількість калорій, а об’єм вони займають великий. Коли людина починає обід з супу, вона з’їдає на 20 відсотків калорій менше, ніж зазвичай.

У 2014 році було проведено дослідження, під час якого з’ясувалося, що при щоденному вживанні супу можна скорегувати масу тіла. До цього варто додати, що в супі не повинно бути солі.

Супами з найнижчим вмістом калорій стали холодник, окрошка та інші. Їх можна їсти у великій кількості, не боячись набрати вагу.

Користь для шлунково-кишкового тракту

Якщо у людини існують проблеми з шлунково-кишковим трактом, то суп для неї просто незамінний. Недарма лікарі під час хвороби радять пацієнтам вживати бульйони. Звичайно, вони мають бути не жирними. Тоді суп стане підтримкою для організму. Для людей з пошкодженою слизовою шлунка суп-пюре стане дбайливим харчуванням, тому, що не зможе поранити слизову.

Протистояння вірусам

Американські вчені стверджують, що курячий бульйон захищає людину від хвороб. Віруси не поширюються по організму. У верхніх дихальних шляхах запускається механізм, який справляється з вірусами, не дає їм розвиватися далі і проникати глибше.

Допомога процесам травлення

Легкий супчик допомагає виробленню шлункового соку, який своєю чергою покращує травлення. Це відноситься до теплого легкого супу. Він допоможе запустити процес травлення і поліпшити засвоюваність других страв.

Менше вживання солі

Сьогодні існує багато рецептів супів, приготованих без солі. Це допомагає утриматися від надмірного вживання елементу, який затримує вологу. Такі супи рекомендується вживати людям, у яких скаче тиск або є проблеми з нирками.

Причин, за якими включати у свій щоденний раціон супи, існує багато. Тому не варто забувати про корисну першу страву, яка тільки піде на користь.