ГоловнеЕкономіка

Colonial Pipeline найближчим часом відновить роботу

Найбільший оператор трубопроводів США Colonial Pipeline, що зазнав кібератаки, відновить роботу трубопроводу вже найближчим часом, заявила міністр енергетики США Дженніфер Гренхолм. Про це вона написала вона в Twitter.

«Щойно поговорили по телефону з директором Colonial Pipeline. Вони відновлюють роботу трубопроводу», — повідомила міністр.

У свою чергу, в Colonial Pipeline Company уточнили, що «деякі сегменти трубопроводу зараз відновлюють роботу відповідно до чинних федеральних норм».

Також влада США через збій в роботі трубопроводу Colonial Pipeline Company скасувала частину обмежень на транспортування палива. Про це повідомив президент країни Джо Байден.

«Я зняв деякі обмеження на транспортування палива, а також на доступ до наданого військовослужбовцями Сполучених Штатів палива, транспортних засобів його доставки в місця, де воно вкрай необхідне», — сказав він.

За словами глави Білого дому, ситуація, що склалася, демонструє те, що приватним компаніям необхідно посилити власну кібербезпеку і бути готовими ділитися інформацією з урядом.

«Я думаю, що ми повинні більше інвестувати в освіту, щоб навчати і випускати більше фахівців з кібербезпеки», — зазначив Байден.

У ФБР повідомили, що хакерську атаку на американський трубопровід Colonial Pipeline дійсно здійснило угруповання DarkSide.

Як пишуть американські ЗМІ, ці хакери заявляли, що ніколи не нападають на лікарні, навчальні заклади, структури держуправління і на інші об’єкти, що не займаються бізнесом. За твердженням хакерів з DarkSide, частину доходів вони передають на благодійність.

Colonial Pipeline Company є одним з найбільших трубопровідних операторів у США. Через трубопровід компанії з НПЗ на узбережжі Мексиканської затоки проходять по 100 млн галонів палива в добу. Це 45% усього пального, споживаного на Східному узбережжі, Colonial Pipeline Company забезпечує паливом 50 млн американців.

Нагадаємо, американські штати Північна Кароліна, Вірджинія, Джорджія і Флорида ввели режим НС через ризик дефіциту палива внаслідок зупинки трубопроводу Colonial Pipelinе після кібератаки.

Нагадаємо, 8 травня стало відомо, що хакери атакували американську компанію Colonial Pipeline, яка управляє найбільшим в країні бензинопроводом. Через Colonial Pipeline поставляється близько 45% бензину і дизельного палива, які споживаються на східному узбережжі США.