ГоловнеЕкономіка

Дефіцит бюджету України склав 5,7 млрд грн

У січні в Україні дефіцит держбюджету склав 5,7 млрд грн, у тому числі дефіцит загального фонду — 10,5 млрд грн при запланованих 26,6 млрд грн. Про це повідомляє Державна казначейська служба.

Запозичення в січні склали 37,34 млрд грн, у тому числі зовнішні — 345 млн грн.

Погашення в січні були на рівні 23,6 млрд грн, у тому числі за зовнішніми зобов’язаннями — 1 млрд грн, вказала ДКСУ.

У той же час доходи держбюджету склали 66,2 млрд грн, у тому числі в загальному фонді — 57,6 млрд грн при плані в 54 млрд грн. Січневі податкові надходження були перевиконані щодо плану — 55 млрд грн у порівнянні з очікуваними 51,7 млрд грн, що сталося, зокрема, за рахунок внутрішніх податкових надходжень — 41 млрд грн у січні при очікуваних 37,5 млрд грн.

Акцизний податок із ввезених на митну територію підакцизних товарів у січні приніс більш як 1 млрд грн при запланованих 0,4 млрд грн.

Податок на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з урахуванням бюджетного відшкодування приніс більш як 16 млрд грн проти запланованих 13,7 млрд грн.

Екологічний податок приніс у бюджет 32 млрд грн замість очікуваних у січні 27 млрд грн, свідчать дані ДКСУ.

Нарешті, витрати держбюджету в минулому місяці склали 71,5 млрд грн, витрати загального фонду — 68,3 млрд грн при плані в 80,8 млрд грн, свідчить статистика Казначейства.

Нагадаємо, що раніше в Кабміні пояснили помірне падіння економіки. Наприкінці минулого року економічна активність в Україні зросла, що дозволило скоротити масштаби падіння ВВП, говорять у Мінекономіки.