ГоловнеПолітика

Демонстрація солідарності: глави МЗС Литви та Латвії приїдуть до Києва

Міністри закордонних справ Латвії і Литви прибудуть на цьому тижні до Києва з робочим візитом, щоб висловити солідарність і підтвердити рішучу підтримку суверенітету й територіальній цілісності України.

«Демонстрована Росією військова активність і концентрація збройних сил поблизу території України істотно загрожує ситуації з безпекою в регіоні, тому Латвії важливо висловити непохитну підтримку Україні в цій складній ситуації», — заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс.

Він приїде в столицю України в четвер, 15 квітня. Цього ж дня з робочим візитом прибуде і глава литовського МЗС Габріелюс Ландсбергіс. Цим візитом він хоче продемонструвати солідарність у світлі зростаючої напруги з Росією, повідомило видання Delfi.

«Моє послання абсолютно зрозуміле — Литва не полишає в біді своїх партнерів і друзів, його я і везу, це і демонстрація солідарності, оскільки ми бачимо ситуацію, яка вона, і дотримуємося установки про те, що територіальна цілісність України повинна захищатися», — сказав Ландсбергіс.

В рамках візиту глави МЗС двох країн Балтії зустрінуться з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Брюсселі. Сторони обговорили питання «небезпечного скупчення військ» РФ біля кордону з Україною.

До цього Кулеба і глава НАТО Єнс Столтенберг виступили з заявами. Представник Альянсу запевнив українського міністра у підтримці в ситуації з ескалацією з боку Росії.