Соціум

Disney закриє мультиплікаційну студію Blue Sky Studios

Американська корпорація The Walt Disney Company оголосила про майбутнє закриття мультиплікаційної студії Blue Sky Studios, яка створила ряд всесвітньо відомих мультфільмів. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву компанії.

«З огляду на поточну економічну ситуацію, після довгих роздумів і оцінок ми прийняли важке рішення припинити кіновиробництво в Blue Sky Studios», — йдеться в заяві.

Уточнюється, що студія припинить роботу в найближчі два місяці. Без роботи залишаться майже 450 осіб.

Студія Blue Sky Studios була заснована в 1987 році і за час свого існування випустила понад 10 повнометражних анімаційних фільмів. Найвідомішими її проектами стали фільми-фрашизи «Льодовиковий період», «Ріо» і «Фердинанд».

Останньою роботою Blue Sky став анімаційний фільм «Камуфляж і шпигунство», що вийшов в 2019 році.

Компанія Disney, як і багато інших розважальних компаній, сильно постраждала під час пандемії коронавірусу. Через COVID-19 тематичні парки Disney були або закриті, або в них була обмежена відвідуваність. Крім того, були відкладені випуски художніх фільмів. Корпорації також належать студії Pixar і Disney.

У минулому фінансовому році Disney втратила $ 2,86 млрд за обсягом продажів в $ 65,4 млрд.

Нагадаємо, найбільша в світі компанія в сфері розваг і медіа американська Walt Disney Co. завершила з чистим збитком четвертий квартал і весь 2020 фінансовий рік.