ГоловнеСоціум

Джолі продала картину Черчилля за рекордну суму

Голлівудська актриса Анджеліна Джолі продала картину колишнього прем’єр-міністра Великобританії Вінстона Черчилля за рекордні для полотен британського політика $11,5 млн. Про це повідомляє аукціонний дім Christie’s у Twitter.

Спочатку вартість полотна оцінювалася в 1,5-2,5 мільйона фунтів стерлінгів (2-3,4 мільйона доларів). Ціна є рекордною для робіт Черчилля.

Особа покупця не називається.

Картина була написана Черчиллем у січні 1943 року і стала єдиною написаною політиком у період Другої світової війни, повідомив Christie’s у Twitter. Черчілль написав її після зустрічі з президентом США Франкліном Рузвельтом у Касабланці, де пройшли переговори керівників країн антигітлерівської коаліції.

У тому ж році Черчилль подарував картину Рузвельту, а потім у спадок вона перейшла його синові Елліоту. Сім’я Джолі здобула картину у2011 році. Відповідно до джерела CNN, актор Бред Пітт купив її у подарунок Джолі.

Попередня максимальна вартість картини Черчилля була встановлена ​​на лондонському аукціоні Sotheby’s у 2014 році, коли його роботу придбали за $ 2,7 млн (£ 1,7 млн), зазначає CNN.

Відомо, що Черчилль почав малювати вже у зрілому віці, приблизно в 40 років, але встиг написати за своє життя понад 500 робіт.

Раніше повідомлялося, що голлівудська актриса Анджеліна Джолі виставила на аукціон дорогу картину — подарунок її колишнього чоловіка актора Бреда Пітта.

Як повідомлялося раніше, картина великого італійського живописця епохи Відродження Сандро Боттічеллі «Молодий чоловік з медальйоном» продана на аукціоні в Нью-Йорку за $ 92,2 млн.