Здоров’я

Ефірна олія лаванди — властивості і застосування

Важливі особливості ефірної олії лаванди.

Ефірна олія лаванди — властивості і застосування

Лаванда — це трава, яка поєднує в собі приємний і насичений аромат, а також позитивні властивості в плані впливу на організм людини. Ще в стародавні часи лаванда застосовувалася спеціально для приготування різних відварів, які позитивно впливають на імунітет, загальний стан здоров’я, надають заспокійливий ефект і так далі. Популярність і користь ефірної олії лаванди збереглася і досі, тому потрібне уважне ставлення до вибору, щоб не стикатися з побічними реакціями в подальшому, інформує Ukr.Media.

Способи застосування

Лавандова ефірна олія поєднує в собі численні зручності і користь, але важливо знати основні правила застосування, щоб уникнути побічних реакцій. А саме виділені наступні варіанти застосування зі своїми деталями:

Для розпилення досить додати 3-4 краплі натуральної ефірної олії лаванди в дифузор.
Для внутрішнього застосування потрібно додати 1 краплю олії в 120 грамів будь-якої рідини, доводячи речовину до повного розчинення.
Для місцевого застосування досить капнути 2 краплі олії на шкіру для повноцінного вбирання. Додатково олію потрібно втерти для кращого ефекту.
Правильне і уважне ставлення до вибору варіанту ефірної лавандової олії надає численні позитивні властивості і особливості. І саме тому при виборі варто звернути увагу на послуги спеціальних магазинів, де надаються сертифікати якості та повноцінної безпеки засобу. Тільки в такому разі користь від використання ефірної олії буде відповідати всім поставленим нормам і параметрам, що вже важливо.