Здоров’я

Експерти повідомили, як «британський» штам COVID-19 проявляється у дітей

Експерти повідомляють, що «британський» штам коронавірусу протікає у дітей з низкою відмінних симптомів. Про це повідомляє Express.

Як зазначають фахівці, у понад половини хворих дітей спостерігається втома, багато стають замкнутими. У немовлят захворювання може проявлятися в нападах істерики і плачу.

При цьому у більш половини дітей відзначалися скарги на головний біль. Крім того, одночасно вони можуть відчувати біль в животі. Лікарі радять батькам звернути на це увагу.

«Температура вище 37 градусів зустрічається майже у половини заражених дітей», — зазначають фахівці.

Також на наявність інфекції в організмі може вказувати хворе горло. Крім того, близько 35 відсотків немовлят до року страждають від втрати апетиту.

Про виявлення у Великій Британії нової мутації коронавірусу SARS-CoV-2 стало відомо в середині грудня. Консультаційна рада Британії щодо нових і респіраторних вірусних загроз, що виникають, підтвердила, що цей варіант коронавірусу поширюється з більшою швидкістю і вимагає від населення більшої обережності. Вже 7 січня директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге заявив, що мутований штам COVID-19 виявили в 22 країнах Європи.

Нагадаємо, ВООЗ прогнозує широке майбутнє нового штаму COVID. Британська мутація вже стала основною на «батьківщині», поширилася в 22 європейських країнах і, ймовірно, витіснить інші.