Здоров’я

Фахівці назвали продукти, які здатні попередити розвиток раку у людей

Убезпечити себе від раку можна за допомогою вживання певних продуктів.

Фахівці назвали продукти, які здатні попередити розвиток раку у людей. Убезпечити себе від раку можна за допомогою вживання певних продуктів.

Фахівці назвали перелік продуктів, вживання яких може допомогти запобігти розвитку ракових клітин у вашому організмі, інформує Ukr.Media.

Яблука

Наявність у цих фруктах поліфенолів, здатна запобігти розвитку запальних процесів в організмі, знизивши ризик розвитку захворювань серця, судин і деяких інфекцій. У матеріалах дослідження за 2018 рік повідомляється про здатність поліфенолів протистояти розвитку ракових клітин. Зокрема, сполука флорентин, що міститься у яблуках, здатна пригнічувати ріст ракових клітин грудей, повідомляє Journal of Food and Drug Analysis.

Ягоди

Завдяки вмісту у ягодах антоціаніну, на який багаті чорниця, ожина, лохина та ін., можна знизити ризик розвитку раку товстої кишки.

Хрестоцвіті овочі

Багатий вміст у цих овочах вітамінів К, С, а також марганцю, здатний пригнічувати ріст ракових клітин.

Морква

Вживання у їжу даного овоча допоможе забезпечити організм важливими поживними елементами, вітамінами і антиоксидантами, а також бета-каротином. Ці сполуки допомагають зміцненню імунної системи, запобігаючи розвитку раку молочної залози і простати.

Жирна риба

Вчені з Університету у Ісландії дослідним шляхом змогли довести, що введення у раціон літніх людей достатньої кількості риби жирних сортів або риб’ячого жиру на 63 % здатне зменшити розвиток раку простати.

Волоські горіхи

Важливе значення для організму людини має вживання волоських горіхів. Згідно з результатами досліджень експертів з Американського інституту досліджень раку, практично у всіх горіхах містяться сполуки, що знижують ризик розвитку раку. Сполука педункулагін, яка наявна у горіхах, в організмі людини перетворюється на уролітини. Завдяки цьому й проявляються протиракові властивості даного продукту.

Бобові

Важливе значення для попередження розвитку раку має і введення у раціон харчування бобових. Саме вживання квасолі, гороху, сочевиці та інших продуктів, багатих на клітковину, здатне вберегти людину від розвитку колоректального раку.