Здоров’я

Фахівці розповіли про шкоду курячих яєць, яка не пов’язана з наявністю у них холестерину

яйцаЯйця можуть завдати людині шкоди, але не завдяки наявності у них холестерину.

Фахівці розповіли про шкоду курячих яєць, яка не пов’язана з наявністю у них холестерину. Яйця можуть завдати людині шкоди, але не завдяки наявності у них холестерину.

За словами лікарів-дієтологів та ендокринологів, споживання холестерину, що міститься у курячих яйцях, не може завдати серйозної шкодити здоров’ю людини — їх головною небезпекою є сальмонела, інформує Ukr.Media.

Фахівці розповіли, що курячі яйця можуть шкодити здоров’ю аж ніяк не власним холестерином, оскільки його вплив на загальний рівень холестерину у організмі не дуже значний. Лікарі уточнили, що «холестерин, який людина отримує з їжі, лише на 20 % впливає на вміст холестерину у крові».

Лікарі також додали, що наявні дослідницькі дані свідчать про те, що одне яйце, яке вживається щодня, не збільшує серцево-судинні ризики. Але навіть якщо людина з’їсть два або три яйця потягом дня, її здоров’я через це не постраждає. Експерти наголошують, що на стан здоров’я впливає сумарний ефект таких факторів способу життя, як різноманітність харчового раціону і загальний вміст у ньому жирів, вага людини, ступінь її фізичної активності.

Лікарі також висловилися про те, що не треба побоюватися можливої шкоди від вживання курячих яєць. Краще остерігатися потенційно можливого отруєння сальмонелою. Особливо чутливими до цієї бактерії є люди, чия імунна система слабка.

Медики додали, що від інфікування сальмонелою можуть не допомогти миття і смаження яєць, і «щоб убезпечити себе, рекомендується варити яйця хоча б протягом десяти хвилин».