ГоловнеСвіт

Греція скасувала семиденний карантин для туристів з низки країн

Греція скасувала обов’язковий семиденний карантин для туристів з держав-членів Європейського союзу, Шенгенської угоди, а також із Сполученого Королівства, США, Об’єднаних Арабських Еміратів, Сербії та Ізраїлю. Про це пише ТАСС з посиланням на міжміністерське рішення, опубліковане в неділю ввечері в урядовому віснику.

Із 19 квітня їм дозволено в’їзд до Греції без карантину при наявності негативного результату тесту на коронавірус або сертифіката про вакцинацію.

Водночас переміщення туристів територією країни все ж буде обмежене: зокрема вони не зможуть пересуватися між регіонами і користуватися закладами громадського харчування.

У Греції з 7 листопада минулого року діє загальний карантин. У країні вже більше п’яти місяців не працюють кінотеатри, музеї, концертні зали, спортивні споруди, нічні і танцювальні клуби, а також інші подібні об’єкти. Підприємствам громадського харчування дозволено тільки продавати їжу на винос або доставляти додому. Носіння захисних масок обов’язкове як в приміщеннях, так і на вулиці. У країні діє комендантська година у вечірній і нічний час.

Як повідомив міністр туризму Греції Харіс Теохаріс, з 14 травня в Греції буде офіційно відкрито туристичний сезон і будуть скасовані більшість обмежень, зокрема обмеження на кількість російських туристів, які відвідують країну.

Зазначимо, що на 18 квітня 2021 року в Греції зареєстровано понад 315 тисяч випадків зараження коронавірусною інфекцією при смертності майже в 9,5 тисячі. З початку квітня уряд почав пом’якшення санітарних заходів проти COVID-19: були відкриті промтоварні магазини, ліцеї та букмекерські контори.

Нагадаємо, в березні Греція відкрила кордони для ізраїльських туристів з COVID-сертифікатом.
Також повідомлялося, що Мальта буде платити до 200 євро туристам, які проведуть в країні хоча б три дні.