ГоловнеСвіт

ЄС включить до COVID-паспорта не всі вакцини — ЗМІ

«Зелені паспорти», які розробляє Єврокомісія, включатимуть тільки ті вакцини від коронавірусу, які були схвалені Європейським агентством лікарських препаратів (ЕМА). Про це повідомив телеканал Euronews із посиланням на власне джерело в Брюсселі.

Відзначається, що в ЄК не виступають проти того, щоб країни прищеплювали своїх громадян будь-якою доступною їм вакциною. Однак наголошують, що взаємно визнаними в ЄС будуть вважатися тільки затверджені EMA сертифікати.

Таким чином, за даними телеканалу, «зелений цифровий пропуск» Євросоюзу буде надано тільки тим громадянам ЄС, які вакцинувалися проти COVID-19 ліцензованим препаратом.

До слова, на сьогодні схвалення ЕМА отримали вакцини таких компаній, як Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Johnson&Johnson. Проект ЄС щодо COVID-паспортів буде представлено Єврокомісією 17 березня.

Раніше український прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна готова обговорювати з ЄС міжнародні паспорти вакцинації, а також має намір поділитися своїм досвідом — реєстром вакцинованих осіб, який запрацював у країні з 1 березня.