ГоловнеСвіт

Індія призупинила експорт популярних COVID-ліків

Влада Індії ввела заборону на продаж препарату Ремдесивір, який широко використовується для лікування коронавірусної хвороби, через збільшення попиту на нього в країні. Відповідну заяву оприлюднено на сайті індійського уряду.

«В Індії з недавнього часу спостерігається сплеск випадків захворювання на COVID-19. <…> Це призвело до раптового зростання попиту на ін’єкції Ремдесивіра, використовуваного для лікування пацієнтів з COVID-19», — зазначено в документі.

Так, в уряді Індії прогнозують, що попит на згаданий препарат може збільшитися в найближчі дні.

«Зважаючи на вищенаведене, уряд Індії заборонив експорт ін’єкційного Ремдесивіра і його активних фармацевтичних інгредієнтів доти, поки ситуація не покращиться», — зазначено в заяві.

За даними ЗМІ, в країні виробництвом COVID-ліків займаються сім компаній.

Зазначимо, в Індії п’ятий день поспіль фіксують понад 100 тисяч нових випадків коронавірусу. З початку пандемії в країні заразилися 13,4 мільйона жителів. При цьому на сьогоднішній день на COVID-19 хворіють 1,1 мільйона громадян.

Нагадаємо, раніше Індія призупинила експорт вакцини AstraZeneca. Країна зіткнулася з новим сплеском захворюваності і хоче розширити кампанію з вакцинації населення.