ГоловнеСоціум

Instagram посилить боротьбу з образами своїх користувачів

Соціальна мережа Instagram починає видаляти акаунти користувачів за повідомлення, що розпалюють ворожнечу за ознаками расової чи релігійної приналежності в особистому листуванні. Відповідну заяву компанія розповсюдила наголосивши на неприпустимості подібних висловлювань.

Раніше в разі скарг на образливий зміст особистих повідомлень в Instagram блокувалася можливість їхнього відправлення на деякий час. Тепер за подібне буде заблокований акаунт.

«Тепер, якщо хтось продовжить відправляти неприпустимі повідомлення, ми відключимо його обліковий запис», — наголошується в повідомленні.

Адміністрація соцмережі уточнила, що під образливі висловлювання, зокрема, потрапляють повідомлення, що розпалюють ворожнечу за ознаками расової чи релігійної приналежності.

В Instagram зазначили, що контролювати те, що відбувається в приватних діалогах, складніше, ніж відстежувати небажані коментарі під постами. Компанія пояснила, що не збирається порушувати права людини і таємницю листування.

У компанії також мають намір дати право користувачам відразу відключати можливість листування зі сторінками, на які вони не підписані. Зараз функція доступна для корпоративних акаунтів і профілів з великою кількістю читачів. За інформацією соцмережі, саме вони, як правило, отримують найбільшу кількість ворожих повідомлень від незнайомців.

«Ми прагнемо робити все можливе, щоб боротися з ненавистю і расизмом на нашій платформі, але ми також знаємо, що ці проблеми більші, ніж ми», — додається в повідомленні.

Соціальна мережа попросила підтримати її зусилля інші компанії та неурядові організації.

Раніше у Франції правоохоронці затримали п’ятьох осіб, які погрожували смертю неповнолітній дівчині, що різко висловлювалася про іслам у соцмережах рік тому.