Здоров’я

Інтервальне голодування — вид харчування, який дозволяє будь-яку їжу

Ви сто тисяч разів чули про інтервальне голодування — принцип поділу доби на два вікна: харчового (коли можна їсти) і не харчового (коли ви утримуєтеся і тільки дивитеся на торт, але руками не чіпаєте). Найпопулярніший варіант інтервалу — це 16/8, де можна їсти тільки у відведені 8 годин. За часом вікно «відпочинку» завжди більше годин, проведених біля холодильника. Розбираємося, чому це класно!

Індивідуальний розрахунок

Ви самі собі режисер — значить, вам вирішувати, що і коли їсти. Залежно від свого ритму дня, харчових звичок і індивідуальних показників здоров’я, можете вибрати, яку за тривалістю перерву від їжі зробити і коли: це може бути 12/12, або 14/10, або будь-який інший інтервал, інформує Ukr.Media.

Втрата ваги

По-чесному, навіть у світі бодіпозитиву для багатьох це важливо. Інтервальне голодування люб’язно простягає нам руку допомоги, тому що запускає процес розщеплення жирів за рахунок зменшення споживання кількості калорій за добу. Ах, так, при цьому, можете їсти, що захочеться! Звучить заманливо, нічого не скажеш.

Ніяких заборон

Так, ви все правильно прочитали. Можете скласти меню для харчового вікна з чого-завгодно, і ніхто не буде свердлити вас поглядом за карбонару на вечерю. Тільки краще організовувати збалансоване свято живота, дотримуючись свою норму калорій і нутритівну цінність тарілки (б/ж/в і цукерка для настрою), тоді і зриватися не доведеться!

Усвідомлене споживання

Тому що ви вчитеся чути і слухати свій організм. У нього, виявляється, теж є потреби, і ви починаєте усвідомлено вибирати кожен з’їдений і такий бажаний шматочок. А ще з’являється відчуття насичення і краще відчувається смак продуктів. Так що до побачення, переїдання!

Протизапальна бомба

Найкорисніші плюшки отримує твій організм. Вчені довели, що голодування підсилює процес аутофагії — позбавляє організм від вже відживших своє клітин і їх частинок. Більш того, інтервали сприяють нормалізації тиску, рівня цукру та інсуліну, зниження «поганого» холестерину, ще й покращують концентрацію, бадьорять і роблять все, щоб вам сподобатися!

Важливо: перш ніж починати експериментувати з інтервальним голодуванням або будь-яким іншими режимами харчування, порадьтеся зі своїм лікарем — особливо, якщо страждаєте хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту.