Світ

Ізраїль став першою країною, яка заборонила торгівлю хутром

Ізраїль — перша країна в світі, яка на законодавчому рівні заборонила торгувати натуральним хутром. Про повідомила міністр екології Гіла Гамліель після підписання відповідного указу.

Документ набуде чинності через шість місяців — у грудні. Його дія не поширюється на наукові, освітні й релігійні потреби.

«Я підписала заборону на торгівлю хутром в індустрії моди. Хутряна промисловість призводить до загибелі сотень мільйонів тварин у всьому світі і пов’язана з невимовною жорстокістю та стражданнями. Разом ми зробимо ізраїльський ринок моди екологічнішим і доброзичливішим до тварин!» — написала Гамліель у Twitter.

Зоозахисна організація PETA назвала документ «історичною перемогою».

Водночас The Times of Israel посилається на критиків указу і називає його «беззубим» і «символічним», бо він не враховує продаж хутра з релігійних міркувань.

Зокрема, як і раніше, дозволено купувати штраймли — головні убори, які ультраортодоксальні євреї носять у свята і з урочистої нагоди.

«Шапки, які виготовляють із хвостів соболів і лисиць, можуть коштувати до 5 тисяч доларів. Це практично єдині широко поширені хутра в Ізраїлі з його теплим середземноморським кліматом», — відзначає видання.