ГоловнеСвіт

Канада схвалила вакцину Johnson & Johnson

Регулювальне відомство Канади схвалило використання четвертої вакцини проти коронавірусу — Janssen розробки компанії Johnson & Johnson. На відміну від інших, ця вакцина вимагає тільки одного уколу препарату, повідомляє Укрінформ з посиланням на дані Департаменту охорони здоров’я Канади.

«Як з усіма іншими COVID-вакцинами, Департамент охорони здоров’я схвалив вакцину Jansen після незалежного і ретельного наукового вивчення її безпеки, ефективності та якості. Розглянувши всі дані, ми дійшли висновку про наявність переконливих доказів того, що переваги цієї вакцини перевищують її потенційні ризики» , — заявили в Міністерстві охорони здоров’я країни.

Зазначається, що уряд дозволив використовувати вакцину всім людям старше 18 років.

Канада вже замовила 10 млн доз цієї вакцини і має можливість закупити ще 18 млн. Поставки вакцин будуть здійснюватися з підприємств Johnson & Johnson у Європі і США.

Тести, у яких взяли участь 44 тисячі осіб, показали, що ефективність вакцини Johnson & Johnson становить 66%, у той час як у вакцин Pfizer і Moderna цей показник становить приблизно 95%.

На відміну від інших, вакцина Johnson & Johnson вимагає лише однієї дози. Її можна зберігати в звичайному холодильнику, що полегшує транспортування і поширення препарату.

До слова, дефіцит вакцин у Канаді зараз настільки гострий, що уряди провінцій зараз заявляють, що продовжать інтервал між двома дозами вакцин Pfizer, Moderna і AstraZeneca на чотири місяці, а не на три-чотири тижні, щоб вони могли швидко прищепити більше людей.

Раніше повідомлялося, що Johnson & Johnson подала заявку на дозвіл COVID-вакцини у ЄС.