Здоров’я

Кілька продуктів, якими варто снідати, щоб мати здоровий кишківник

Правильний сніданок береже здоров’я кишківника.

Кілька продуктів, якими варто снідати, щоб мати здоровий кишківник. Правильний сніданок береже здоров’я кишківника.

Кишкова флора має далекосяжні наслідки для нашого благополуччя. Якщо вона вийде з-під контролю, це може призвести до інфекцій, ожиріння або шлунково-кишкових захворювань. Ключовим моментом є дотримання дієти, сприятливої для кишківника. У цьому контексті особливо важливо забезпечити високу частку харчових волокон — з продуктами, які є пробіотиками і пребіотиками, інформує Ukr.Media.

Харчові волокна: що таке пре- і пробіотики?

Харчові волокна запобігають закрепи, а також допомагають підтримувати баланс рівня холестерину і цукру у крові. Овочі, крупи і сухофрукти багаті на клітковину. Пребіотики — це харчові волокна, які живлять корисні кишкові бактерії. До пребіотичних продуктів належать артишоки, пшениця, жито і банани.

З іншого боку, продукти з пробіотиками багаті на корисні штами бактерій, такі як лактобактерії. Їх можна знайти у ферментованих овочах, таких як кімчі або квашена капуста, а також у натуральному йогурті.

Важливість омега-3 жирних кислот для травлення

Жирні кислоти омега-3 відіграють важливу роль у здоров’ї кишківника. Згідно з дослідженням, жирні кислоти повертають кишкову флору у гарний стан і забезпечують її більшою кількістю корисних бактерій.

Якщо ви хочете зробити щось гарне для кишківника, намагайтеся за можливості уникати солі. Згідно з берлінським дослідженням, забагато солі шкодить корисним лактобактеріям кишкової флори.

Ідеальні продукти для сніданку: усі види цільнозернових каш, кисломолочні продукти, лляне насіння, горіхи, фрукти і сухофрукти.