Здоров’я

Кілька властивостей спаржі, які позитивно впливають на здоров’я людини

СпаржаСпаржа може покращувати здоров’я людини.

Кілька властивостей спаржі, які позитивно впливають на здоров’я людини. Спаржа може покращувати здоров’я людини.

Спаржа вважається одним з найбільш здорових овочів у світі, і її рекомендують для профілактики цілого ряду хвороб. Вона має безліч корисних властивості, і ось деякі з них, інформує Ukr.Media.

Спаржа містить вітамін А, що захищає очі, шкіру, імунну систему, а також вітамін С, що зміцнює капіляри і бере участь в утворенні колагену — будівельного білка нашої шкіри. Спаржа — відмінне джерело вітаміну К, що використовується для формування кісток і згортання крові. Цей овоч знижує ризик розвитку діабету. У спаржі є фолієва кислота — важливий компонент для утворення клітин крові і особливо під час вагітності, оскільки вона необхідна для розвитку майбутньої дитини. Більшість дорослих людей отримують рекомендоване дозування фолієвої кислоти на добу від 150 г спаржі.

Цей овоч полегшує деякі симптоми похмілля через вміст клітковини і флавоноїдів. Спаржа зменшує пошкодження печінки за умови регулярного вживання алкоголю. Приготована спаржа корисна за наявності шлунково-кишкових захворювань на зразок виразки, оскільки вона допомагає регулювати травну систему. Спаржу можна назвати пребіотиком, що збільшує кількість корисних бактерій у травній системі.

Але найцікавішим є те, що усі ці корисні властивості спаржі не губляться під час її приготування. Овоч можна готувати на парі, смажити, бланшувати, варити і запікати. У всіх випадках ви отримаєте вкрай корисний для здоров’я продукт харчування.