ГоловнеПолітика

Кулеба обговорив з Блінкеном питання безпеки

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Про це повідомила прес-служба МЗС України.

Розмова, як підкреслили у відомстві, відбулася за ініціативою української сторони.

«Міністр поінформував співрозмовника про системне загострення Росією безпекової ситуації на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей і в Криму на тлі небажання Російської Федерації підтвердити свою відданість режиму припинення вогню», — йдеться в повідомленні.

Також Кулеба приділив особливу увагу подіям на лінії зіткнення 26 березня, коли російські окупаційні війська вбили чотирьох українських воїнів.

«Ентоні Блінкен зазначив, що Вашингтон пильно стежить за діями Росії і запевнив, що США продовжать надалі неухильно підтримувати Україну в захисті її суверенітету і територіальної цілісності. Сторони обговорили конкретні напрями посилення взаємодії в політичній та безпековій сферах», — додали в МЗС.

Також дипломати обговорили конкретні напрями посилення взаємодії в політичній та безпековій сферах, додали у відомстві.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден заявив 17 березня, що вважає російського лідера Володимира Путіна вбивцею. Він також заявив, що той заплатить за втручання Росії в американські вибори.