Соціум

Купити велосипед у Франції стало складніше

У Франції з 2021 року громадяни, які купили велосипеди, будуть зобов’язані зареєструвати їх у спеціальній загальнонаціональній електронній базі даних. Про це повідомляє телеканал CNews.

Тепер разом з велосипедами у магазинах видаватимуть спеціальну наклейку з реєстраційним номером і QR-кодом, інформація з якого буде заноситися в національну базу даних. Код містить інформацію про номер, модель, дату реєстрації транспортного засобу, а також персональні дані покупця.

«Наклейка повинна легко читатися і знаходитися в доступному місці на рамі», — пояснює агентство.

Доступ до цих баз даних матимуть співробітники правоохоронних органів, а також муніципальні службовці та оператори велопарковок. У разі перепродажу власник повинен буде повідомити про свій намір магазин, у якому був зареєстрований його велосипед. Після угоди оператор змінить дані про власника у своїй базі протягом доби.

Це маркування не буде обов’язковим для дитячих велосипедів з колесами до 16 дюймів, а також для велопричіпів і електротранспорту на кшталт сигвеїв, гіроскутерів та інших.

«Це, втім, не завадить їхнім власникам добровільно внести свій транспорт у загальну базу», — йдеться в повідомленні.

Також від магазинів поки не вимагають реєструвати старі велосипеди під час їхнього перепродажу — це стане обов’язковим лише в липні.

Нагадаємо, американська компанія Harley-Davidson презентувала свій перший електровелосипед Serial1 і анонсувала старт продажів навесні 2021 року.