ГоловнеЕкономіка

Локдаун: МОЗ нагадало, чим дозволено торгувати

Під час жорсткого карантину з 8 по 24 січня дозволена торгівля продуктами, ветеринарними препаратами і ліками, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Так він прокоментував інформацію про заборону торгівлі низкою товарів.

«Я бачив цю інформацію, яка з’явилася в Мережі, вона не є достовірною. Чим дозволено буде торгувати в період з 8 по 25 січня — це торгівля продуктами харчування, на торгових площах, де не менше 60% площі призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням та засобами захисту рослин. Торгівля іншими групами товарів може здійснюватися виключно при адресній доставці замовлень», — сказав він.

«Було ще питання щодо побутової хімії. Вважаю, сьогодні ми зробимо уточнення на засіданні Кабміну», — додав він.

За словами міністра, коли уряд складав перелік товарів, які не можна буде придбати, то виходив з того, що карантин буде в Україні тільки 16 днів.

«16 днів — це той термін, який потрібен нам, щоб повністю збити хвилю поширення COVID-19. Нам це потрібно, щоб ми потім вже не вводили ніяких локдаунів, щоб ми спокійно пройшли пікове зростання захворюваності на грип, щоб ми вже з весни не вводили локдаун, щоб ми спокійно пройшли цю хвилю захворюваності і витримала наша медична система», — сказав міністр.

Раніше Степанов заявляв, що посилений карантин у січні не скасують, але в останні дні в ЗМІ з’явилася інформація, що влада задумалася про таку можливість.