ГоловнеСвіт

МОК не має наміру скасовувати літню Олімпіаду в Токіо

Міжнародний олімпійський комітет не має наміру скасовувати літню Олімпіаду в Токіо, яка була перенесена на 2021 рік через пандемію коронавірусу, заявив член МОК Річард Паунд. Про це в четвер, 21 січня, повідомляє агентство Kyodo.

«У МОК немає наміру скасовувати Олімпіаду», — наголосив він.

При цьому, за словами Паунда, якщо поширення коронавірусу не вдасться зупинити, то «доцільно було б провести Ігри без глядачів». Він зауважив, що ще одна відстрочка була б повноцінною.

«Питання в тому, чи обов’язково це або приємно. Приємно провести Ігри з глядачами, але це не обов’язково», — додав Паунд.

Він також зазначив, що зараз ніхто не може дати гарантію, що Ігри пройдуть відповідно до нинішнього плану.

Олімпіада в Токіо повинна була пройти з 24 липня по 9 серпня 2020 року. Через пандемію коронавірусної інфекції змагання були перенесені на рік і відбудуться в період з 23 липня по 8 серпня 2021 року. При цьому назва Ігор «Токіо-2020» збережена.

У червні оргкомітет Ігор в Токіо офіційно виступив за спрощення формату проведення змагань в наступному році.

Літні Олімпійські ігри в Токіо стали першими в історії, відкладеними в мирний час.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявляє, що для України головною амбітною спортивною метою є проведення Олімпійських ігор в країні у 2028 або 2030 році.

Також повідомлялося, що Стамбул претендує на проведення літньої Олімпіади 2032. Туреччина виконала всі обіцянки в частині інфраструктури, які були дані під час підготовки до Ігор-2020 року, вважають у Стамбулі.